Pedelec pályázat

ELEKTROMOS KERÉKPÁR VÁSÁRLÁS PÁLYÁZAT - EBIKE, PEDELEC KERÉKPÁR ÁLLAMI TÁMOGATÁS

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Támogató) a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tesz közzé, melynek célja a gépjármű használattal szembeni alternatíva nyújtása, a fosszilis energiahordozók felhasználásának-, ezen keresztül a település levegőszennyezettségének csökkentése. Addicionális várható eredmény a járművek területfoglalásának csökkenése, ezzel javuló települési életminőség. A program fő célja a fosszilis meghajtású közlekedési eszközök használatáról a kerékpáros közlekedésre váltásának ösztönzése. A program járulékos haszna továbbá a lakosság egészségügyi állapotának javulása. A program nem nyújthat támogatást olyan felhasználáshoz, mely a fentieknek nem felel meg, emiatt elsősorban hivatásforgalmi felhasználás támogatható. A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása, a közúti forgalom tisztábbá tétele.

• Pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 600.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 100.000 forint.

• Nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 1 200.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 180.000 forint.

A támogatással beszerezhető elektromos rásegítésű kerékpár darabszáma maximum 1 db, személyenként legfeljebb 1 db pályázat nyújtható be.

Itt olvasható az elektromos kerékpár pályázati felhívás: https://elektromobilitas.humda.hu/pedelec2022/medias/4/pedelec_palyazati_felhivas_2022.pdf

A pályázat elindításához itt tud jelentkezni: https://elektromobilitas.humda.hu/pedelec2022/login

A kereskedők listájából mindenképp az Apacs Bike Kerékpár kereskedés nevű üzletet válassza.

A pályázatok benyújtására 2022. április 14. napjától 2023. április 14. napig van lehetőség.

 

Webáruház készítés